Шоуто не се състоя: Контузия изхвърли Рибакина от турнира в Дубай и прати Гоф в 1/4-финалите

от в 20:06 на 22.02.2023
Мартин Петков

WTA 1000 надпреварата в Дубай, която се явява първата от подобна категория за сезона, събра целия елит на женската тенис сцена, което ни гарантира зрелищни сблъсъци между най-добрите състезателки на планетата още в началните фази на турнира. Именно в един от посочените двубои, изправящи тенисистките на върха в световната ранглиста, трябваше през днешния ден на корта да видим в съревнование помежду си две от представителките на челната десетка в класацията - Елена Рибакина и Кори Гоф.

В крайна сметка един от най-дългоочакваните мачове в състезанието така и не се състоя, след като по-рано в хода на деня шампионката от Уимбълдън публикува в акаунта в социалната мрежа Instagram, че няма да излезе на корта за сблъсъка си американката, защото поради контузия в кръста е взела решението да преустанови участието си на най-голямата надпревара за сезона в Близкия изток:

"За съжаление, днес трябва да се откажа от участието си на сингъл и двойки на турнира в Дубай поради травма в кръста. Сигурна съм, че ще мога да се възстановя час по-скоро и да съм готова за американското турне. Нямам търпение да бъда отново тук в Дубай следващата година! Благодаря ви за подкрепата." - гласи изявлението на финалистката от Откритото първенство на Австралия и настояща световна номер 10.

По този начин Коко продължава без игра към четвъртфиналната фаза на състезанието, където през утрешния ден в изцяло американски дуел ѝ предстои да се изправи срещу сънародничката си Мадисън Кийс, която до момента впечатлява и последователно елиминира в два сета Каролин Гарсия и Виктория Азаренка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто не се състоя: Контузия изхвърли Рибакина от турнира в Дубай и прати Гоф в 1/4-финалите Мартин Петков
Теми:  
wta | дубай | елена рибакина | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook