След трофея в Чикаго: Томова се бори, но остана далеч от победа на старта на US Open

от в 23:01 на 29.08.2023
Мирела Николова

Виктория Томова демонстрира отлична игра през миналата седмица на WTA 125 турнира в Чикаго, където завоюва своя първи трофей от подобна категория, след като по пътя си постигна четири поредни победи над тенисистки от топ 100, но днес българката не успя да пренесе устрема си на Откритото първенство на САЩ и отстъпи още в откриващия си двубой. На старта най-добрата ни тенисистка се изправи срещу местната представителка и световна №59 Пейтън Стърнс, но в хода на целия двубой американката държеше контрола и след само час и половина игра се поздрави с крайния успех - 6:3 6:4.

Още от началните минути на двубоя представителката на домакините превъзхождаше родната ни тенисистка по мощ на ударите и благодарение на това често успяваше да пропука защитата на Вики. Така се стигна до бърз аванс от пробив и 3:0 за Стърнс още на първата почивка, след което пък станахме свидетели на серия от 4 поредни брейка. В крайна сметка обаче значително по-офанзивният подход на американката направи разликата в решителните минути от сета, който отиде в нейната сметка.

В началото на втората част Вики продължи да бъде изключително уязвима от линията за сервис и инкасира пробив във всяко от първите си три подавания, след като всеки път биваше максимално притисната от дълбокопласираните и високоскоростни удари на опонентката. Това съвсем скоро доведе до изоставане от 1:4 за Томова, която в следващите геймове стабилизира представянето си и съумя да намали пасива си до един пробив разлика. Най-добрата ни тенисистка дори разполагаше с три възможности да върне и втория брейк, когато Стърнс сервираше за крайната победа при 4:5, но няколко пропуска я лишиха от шанс за обрат и така след точно час и 35 минути домакините можеха да ликуват.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След трофея в Чикаго: Томова се бори, но остана далеч от победа на старта на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook