Световният №1 на двойки: Кирьос е меко казано клоун и идиот; няма никакво уважение

от в 18:00 на 19.02.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е едно от най-противоречивите лица в световния тенис елит, като неговите коментари и отношение към играта често са ставали обект на критики от страна както на феновете, така и на колегите му. Заедно със своя добър приятел Танаси Кокинакис по-рано тази година Кирьос вдигна трофея на Откритото първенство на Австралия и показа, че мачовете на двойки също могат да привлекат внимание. Атмосферата, създавана от зрителите по препълнените трибуни на всеки един техен двубой, бе несравнима, но понякога публиката прекрачваше допустимите граници и пречеше на съперниците им. 

Това държание на зрителите предизвика остра реакция от страна на един от опонентите на австралийското дуо - Майкъл Винъс, който се оплака от неуважителното отношение на публиката и обвини Кирьос, че я подстрекава, като също така го нарече "пълен клоун със зрялост на 10-годишно дете". Днес към мнението на новозеландеца се присъедини и водачът в световната ранглиста на двойки - Мате Павич, който заедно с Никола Мектич също инкасира поражение от Кирьос и Кокинакис във втория кръг на Аустрелиън Оупън.

"Независимо какъв човек е Кирьос, той направи нещо добро за надпреварата на двойки, тъй като успя да докаже, че дори и на двойки трибуните могат да бъдат пълни. Феновете обаче не се държаха приемливо. Трудно е да останеш фокусиран при такава атмосфера особено когато на корта е и Кирьос. Той е меко казано клоун и идиот.  

На него винаги му се прощава, въпреки че не изпитва никакъв респект към опонентите си. От една страна, имаме играч като Монфис, който уважава другите тенисисти и в същото време създава шоу за публиката, и в същото време Кирьос, който няма никакво уважение и е просто клоун. Въпреки това обаче той има множество фенове, които посещават мачовете му", коментира Мектич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №1 на двойки: Кирьос е меко казано клоун и идиот; няма никакво уважение Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Двойки | интервю | любопитно | мате павич | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook