Тайното оръжие на Русия взе нова жертва: Сафиулин даде преднина на ,,Сборная"

от в 10:39 на 04.01.2022
Мартин Петков

В среща между вторите ракети на лидерите в група ,,В", Русия и Австралия, на корта излязоха Роман Сафиулин и Джеймс Дъкуърт. Представителят на ,,Сборная", който се наложи да играе извънредно след положителните тестове на Андрей Рубльов и Аслан Карацев, вече беше постигнал успех в първата си среща на ATP Cup. Състезателят на домакините от своя страна записваше дебютен мач за 2022-ра година. Срещата бе изпълнена с атрактивни разигравания и огромно количество непредизвикани грешки, но в крайна сметка по-съобразителен излезе Сафиулин и се поздрави с крайното 7:6(6) 6:4, носейки първа точка на страната си, преди сблъсъка на първите ракети между страните.

Двубоят започна силно за представителя на домакините, след като съумя да пробие и така взе ранен аванс. Сафиулин бързо се окопити, печелейки близо 10-минутен гейм, изпълнен с грешки на двамата, за да реализира рибрейк, с което възстанови паритета. Нов спад в играта на руснака предостави точка за пробив на Дъкуърт и той се възползва без да чака втори шанс. С течението на срещата световният номер 167 покачи нивото си, превръщайки се в непреодолимо препятствие за съперника си и така направи обрат от 2:5 до 6:5, но нервите му не издържаха и допусна изравняване, за да се стигне до напълно закономерен тайбрек.

Обратите и там не липсваха, като Дъкуърт водеше през по-голямата част от времето, докато неусетно Сафиулин пое инициативата и стигна до сетбол, който австралиецът отрази с уникално воле на мрежата. Впоследствие обаче местният представител допусна нови две грешки, за да може руснакът да открадне сета.

Във втората част Сафиулин изглеждаше пределно мотивиран, докато Дъкуърт беше на обратния полюс и едвам се задържаше в резултата. В крайна сметка световният номер 167 имаше възможност да затвори срещата, която не пропусна и спечели в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайното оръжие на Русия взе нова жертва: Сафиулин даде преднина на ,,Сборная" Мартин Петков
Теми:  
atp | атп къп | роман сафиулин | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook