Тенисът се разделя с още една от звездите си: Бивш №3 планира скорошно оттегляне

от в 13:47 на 07.07.2023
Мирела Николова

Бившият №3 в света Милош Раонич планира скоро да сложи край на професионалната си тенис кариера. За тези си намерения е споделил самият тенисист в свое скорошно интервю пред британския журналист Джеймс Грей, който в свой материал съобщава, че след Уимбълдън канадецът планира да се включи в домашния си Мастърс турнир в Торонто, преди да си вземе сбогом с тениса на US Open.

"Още от 9-годишна възраст бях изцяло отдаден на тениса, имах високи цели и ги преследвах с много страст и концентрация. През последните две години обаче бях принуден да намеря други неща, с които да се занимавам и които ми харесват. Винаги съм искал да играя тенис и да го правя по най-добрия начин. Дали мога все още да го правя? Не мисля така", споделя Раонич във въпросния разговор с Грей.

Информацията, разпространена от британския журналист, бе до голяма степен потвърдена лично от Раонич през вчерашния ден, след като бившият №3 сподели, че по всяка вероятност тазгодишното му участие на Уимбълдън е било последното му посещение на турнира. През вчерашния ден той отстъпи на Томи Пол в двубой от втория кръг на турнира, след като на старта записа успех над Денис Новак.

Раонич бе един от най-обещаващите тенисисти от поколението на Григор Димитров, като преди години мнозина му предричаха бляскаво бъдеще. В кариерата си канадецът се изкачи до №3 в света и завоюва 8 АТР титли, като същевременно достигна до 4 финала на турнири от сериите "Мастърс 1000". Без съмнение обаче най-голямото му постижение си остава финалът на Уимбълдън през 2016-а, когато остана на крачка от трофея, бивайки победен от Анди Мъри.

През лятото на 2021-ва обаче Раонич бе споходен от контузия в ахилеса, заради която трябваше да бъде извън кортовете в продължение на близо 2 години. Той направи своето завръщане на надпреварата в Хертогенбош през миналия месец, но по всичко изглежда, че няма да бъде за дълго.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисът се разделя с още една от звездите си: Бивш №3 планира скорошно оттегляне Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | милош раонич | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook