"Толкова е негативен; веднага бих го уволнила"; острите критики към треньора на Рибакина

от в 18:57 на 26.01.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина несъмнено се превърна в една от своебразните сензации на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като пътят ѝ в турнира още в първата седмица я изправяше срещу финалистката от 2022-ра - Даниел Колинс, докато впоследствие изпитанието на осминафиналите беше световната номер едно Ига Швьонтек. Въпреки сериозните препятствия за представителката на Казахстан, то тя звучно доказа, че не е "чудо за един ден" и приказката за нея в Мелбърн я отведе до втори финал от Големия шлем в последните едва три "мейджър" надпревари.

Родената в Москва световна номер 25 в хода на днешния ден в сблъсък от полуфиналната фаза сломи съпротивата на бившата двукратна шампионка в състезанието Виктория Азаренка, като макар и акцентът да беше за отличната ѝ победа, то фокусът на широката тенис общественост беше привлечен от треньора на Елена - Стефано Вуков. Специалистът неколкократно беше уловен от камерите да показва наглед обидни знаци към възпитаничката си в миговете ѝ на спад, като една от по-дългите му тиради посока шампионката от Уимбълдън беше свързана с жестовете му, когато Рибакина в първия сет при резултат 5:5 гейма изостана с 0:40 на собствено подаване.

Тогава 35-годишният хърватин сочеше с пръст към главата си, придружавайки това с непрестанно крещене, и видимо се опитваше да каже на световната номер 25, че мислите ѝ не са свързани със случващото се на корта. Все пак въпреки това, както любителите на тениса споделят в социалните медии, осъждащи строго поведението на балканеца, Рибакина успя в тези минути да се справи на корта едновременно с класата на бившата номер едно и поведението на Вуков, за да доведе в крайна сметка събитията в "Rod Laver Arena" до мечтан развой и подпечата мястото си в мача за отличието в Мелбърн.

Една от бившите състезателки, които най-гласно изразиха позицията си срещу действията на хърватина беше бившата номер 27 Лора Робсън, която към момента се подвизава в ролята на анализатор за Eurosport, като в коментара си каза: "Не знам как тя (б.р. - Елена Рибакина) се справя с треньора си, той изглежда толкова негативен. Той показва разочарование всеки път, когато тя пропусне удар, веднага следва реакция." - завършва британката по повод жестовете на треньора на шампионката от Уимбълдън.

Мнението на Робсън далеч не остана глас в пустиня, защото същата позиция зае Роберта Винчи, която в момента коментира мачовете за италианската версия на Евроспорт. Бившата финалистка на US Open остана възмутена от поведението на Вуков и призна, че веднага би го уволнила, ако беше неин треньор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Толкова е негативен; веднага бих го уволнила"; острите критики към треньора на Рибакина Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | елена рибакина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook