Този път бе безпогрешен: Джокович изнесе тенис рецитал и прелетя към 1/4-финалите в Дубай!

от в 18:02 на 01.03.2023
Мирела Николова

Новак Джокович не бе излизал на корта в продължение на близо един месец, след като завоюва трофея на Откритото първенство на Австралия в края на януари, и липсата на състезателна практика определено оказа влияние върху неговото представяне в откриващия му двубой в Дубай вчера, когато загуби сет срещу световния №130 Томаш Махач и дори трябваше да играе решителен тайбрек в третия сет, за да достигне до крайния успех.

През днешния ден обаче нямаше и следа от вчерашните колебания на 22-кратния шампион от Шлема, който изнесе истински тенис рецитал на 39-ия в света Талон Грийкспор и наложи волята си след час и 17 минути игра за крайното 6:2 6:3. По този начин топ поставеният остава непобеден от началото на сезона и си осигури място в четвъртфиналната фаза на състезанието, където ще се изправи срещу победителя от мача между Хуберт Хуркач и Павел Котов.

Още от самото начало на срещата световният №1 установи тотална доминация на корта, изпълнявайки ударите си с премерена скорост и присъщата за себе си прецизност. Придвижването му по корта също бе на изключително високо ниво, като това силно си пролича още във втория гейм, когато сърбинът се разтегна максимално, за да достигне до топката и да пласира изумителен минаващ удар от бекхенд, донесъл му пробив аванс за 2:0. Веднъж поел контрол върху събитията, Джокович не позволи спад в играта си нито за миг и след точно 30 минути откриващият сет отлетя в неговата сметка след реализирането на втори пробив.

Уинърите от ракетата на фаворита не спираха да валят и във втория сет, като с течение на времето топ поставеният доведе съперника си до пълно отчаяние. Нидерландецът предприемаше множество неоправдани рискове, което беше причина броят на непредизвиканите му пропуски да расте непрестанно. Възползвайки се от липсата на острота и ясна идея в действията на противника, сърбинът осъществи нови два брейка и поведе с 5:0, откъдето път назад за Грийкспор не съществуваше. Макар да пропусна два мачбола на ретур в шестия гейм и впоследствие да загуби подаването си, в края Джокович отново успя да намери помощта на началния си удар и да затвори сблъсъка от третия си опит. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път бе безпогрешен: Джокович изнесе тенис рецитал и прелетя към 1/4-финалите в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook