Треньорът на Томи Пол: За да победиш Джокович, най-лесно ще е да го отровиш

от в 17:19 на 26.01.2023
Мирела Николова

Малцина са състезателите, които са успявали да победят Новак Джокович на Аустрелиън Оупън, като това се е превърнало в още по-трудна задача през последните 5 години. Сърбинът няма загуба в Мелбърн от 2018-а насам и в момента се намира в серия от цели 26 поредни победи в надпреварата. Въпреки проблемите от физическо естество, породени от контузията в лявото бедро, балканецът крачи уверено към 10-и трофей на Откритото първенство на Австралия, като през утрешния ден му предстои да излезе в полуфиналите срещу непоставения американец Томи Пол.

Американецът, който заема 35-ата позиция в световната класация, ще има шанс да се превърне в първия тенисист, успявал да спре деветкратния шампион в полуфиналната фаза. До този момент двамата нямат изигран нито един двубой помежду си, поради което треньорът на Пол - Брад Стийн, бе попитан каква стратегия възнамеряват да предприемат с неговия подопечен, а отговорът на наставника бе изпълнен с голяма доза чувство за хумор:

"Мисля, че за да победиш Новак, най-лесно би било да го отровиш или нещо подобно", започна специалистът, след което продължи със сериозен тон: "Със сигурност не е лесно да изградиш печеливша тактика срещу Джокович на Аустрелиън Оупън. Ще трябва да седнем заедно и да обсъдим кой план би могъл да сработи най-добре, кои неща имат нужда от известна промяна. Без никакво съмнение ще бъде изключително тежък двубой. Предстои да видим какво ще се случи. Нищо не се знае. Все пак затова се играят мачовете, нали?", завърши Стийн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Томи Пол: За да победиш Джокович, най-лесно ще е да го отровиш Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook