"Трябва да променя това": Гневната реакция на Алкарас след загубения първи сет срещу Джокович

от в 16:54 на 09.06.2023
Калоян Соколов

Битката между Карлос Алкарас и Новак Джокович е вече в разгара си и макар младият испанецът да беше сочен предварително за фаворит, то двукратният шампион за пореден път доказва, че никога не може да бъде отписван и засега определено именно той задава темпото на двубоя, което му позволи да спечели откриващия сет с 6:3 гейма. По-опитният от двамата състезатели играе с огромна доза агресия и не дава никаква възможност на световния номер едно да намери своя ритъм, като непредизвиканите грешки от ракетата на Алкарас са в пъти повече, отколкото сме свикнали да виждаме.

Самият топ поставен не скри своето раздразнение, след като допусна поредната си непредизвикана неточност в скоростна размяна и по този начин сърбинът съумя да се измъкне в много тежкия за него осми гейм от частта. В този момент Карлитос се обърна директно към треньора си Хуан Карлос Фереро и произнесе следните думи:

"Няма нито едно разиграване, което е продължило над 5 удара. Трябва да променя това" - заяви 20-годишният тенисист на висок ток.

Ние пък тепърва ще видим дали испанецът ще съумее да удължи средната продължителност на точките във втория сет и до какво би довел подобен развой, ако действително младокът се справи с тази задача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Трябва да променя това": Гневната реакция на Алкарас след загубения първи сет срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook