В американско дерби: Гоф спря бивша шампионка от Аустрелиън Оупън в Окланд

от в 10:04 на 05.01.2023
Мартин Петков

Кори Гоф открай време бива определяна като новото чудо на американския тенис, което да поеме щафетата от сестрите Уилямс. Тийнейджърката във вторник откри своя пети сезон в WTA Тура с успех над полуфиналистката от Уимбълдън - Татяна Мария, който днес надгради, побеждавайки сънародничката си и бивша шампионка от Аустрелиън Оупън - София Кенин, с 6:4 6:4 за час и 25 минути на корта. По този начин световната номер 7, която е и топ поставена в състезанието, се класира за четвъртфиналите и ще срещне китайката Лин Жу.

Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън стартира двубоя далеч по-добре двубоя от тийнейджърката, като без време си осигури три поредни брейкбола на сметката при аванс от 0:40 на противниковото подаване. В тези минути обаче на пиадестала блесна устойчивостта на Коко за игра под напрежение, като тя се довери на сервиса си, печелейки пет последователни точки, които несъмнено донесоха импулс в представянето ѝ и наглед светкавично по-младата американка излезе напред в резултата с пробив. Кенин въпреки пропуснатите шансове запази доброто си равнище и скоропостижно навакса своя пасив в деветия гейм, който спечели началния удар на световната номер 7, но само за да видим рибрейк, донесъл откриващия сет в актива на Гоф.

Във втората част по-високоранкираната тенисистка заздрави сервиса и проблемите ѝ на собствено подаване изцяло изчезнаха, като постепенно с течение на времето започна да пресира началния удар на сънародничката си. В средата на сета финалистката от Ролан Гарос беше изключително близо до това да реализира пробив, ала пропусна серия от шансове, което, за нейна радост, по никакъв начин не ѝ повлия психически и с решителен брейк в десетия гейм, подобно на по-рано в мача, сложи точка на спора още с първия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В американско дерби: Гоф спря бивша шампионка от Аустрелиън Оупън в Окланд Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | окланд | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook