Ван Райтховен за мача си с Джокович: Ще изляза с мисълта, че мога да спечеля

от в 00:04 на 02.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович дотук върви уверено по пътя си към четвърти пореден трофей на Уимбълдън, постигайки безапелационни победи в последователни части в двубоите си от втори и трети кръг. Макар на старта да не бе на най-високото си ниво, то с всеки следващ мач сърбинът повишаваше нивото си и надделявайки над сънародника си Миомир Кецманович през вчерашния ден, си резервира място в осминафиналната фаза на надпреварата.

Там обаче ще го очаква сериозен тест в лицето на 25-годишния Тим Ван Райтховен, който без никакви съмнения е изненадата на тазгодишния сезон на трева. Нидерландецът нямаше АТР победа допреди няколко седмици, но при дебюта си в Хертогенбош направи исторически рейд към титлата, преодолявайки на финала съпротивата на световния №1 Даниил Медведев в два сета. Той пренесе великолепната си игра и на Уимбълдън, където надделя последователно над Федерико Делбонис, Райли Опелка и Николоз Басилашвили, за да дебютира на осминафиналите на "мейджър" надпревара.

По време на пресконференцията си след успеха в трети кръг Ван Райтховен сподели каква е настройката му преди предстоящия сблъсък с Новак Джокович и по какъв начин ще подходи към срещата:

"Преди да започне турнирът, мечтата ми беше да играя срещу него. Така че да имам тази възможност да играя срещу един от най-великите играчи на Централния корт или Корт №1, е нещо изключително красиво и вълшебно. Преди всеки един мач съм уверен, че мога да победя. Двубоят срещу Джокович няма да бъде изключение - ще изляза на корта с мисълта, че мога да спечеля", заяви световният №104.

Източник: АТР


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ван Райтховен за мача си с Джокович: Ще изляза с мисълта, че мога да спечеля Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | тим ван райтховен | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook