Възходът продължава: Кузманов е на 1/2-финал в Цуг и ще запише ново върхово класиране!

от в 15:38 на 29.07.2022
Мирела Николова

В края на миналия месец Димитър Кузманов бе само на победа от първо участие в основната схема на турнир от Големия шлем, когато достигна до финалния етап на квалификациите на Уимбълдън. Впоследствие втората ни ракета при мъжете се включи в две поредни надпревари от сериите "Чаланджър", но във всяка от тях допусна двусетово поражение още на старта. През настоящата седмица обаче българинът се върна обратно на победния път и записа две последователни победи които го изведоха до четвъртфиналите на турнира от същата категория в швейцарския град Цуг. 

Днес пловдивчанинът успя да направи още една крачка напред в надпреварата, след като наложи волята си над Лоренцо Джустино и се поздрави с успех в последователни сетове - 6:4 6:4 след битка, продължила над два часа. По този начин Мико си гарантира място в полуфиналната фаза на състезанието, където го очаква сблъсък срещу победителя от двубоя между Денис Новак и Ернестс Гулбис. Освен това нашият сънародник ще продължи изкачването си в световната ранглиста и в понеделник ще запише ново върхово класиране в кариерата си, изкачвайки се с 25 места до №164.

В откриващия сет първият начален удар на родния ни представител често не намираше очертанията на корта и той често бе принуден да играе на второ подаване, което позволяваше на съперника му да вземе преимущество в разиграванията още с ретура. Това доведе до общо седем възможности за пробив за италианеца в хода на сета, но при всяка една от тях Кузманов успяваше да се мобилизира и да покаже най-добрата си игра, за да не допусне инкасиране на брейк. Пловдивчанинът обаче се възползва от единствения слаб сервис гейм на противника и реализира пробив за 2:1, който съхрани до края въпреки трудностите и поведе в общия резултат.

Втората част стартира с два тежки гейма за сервиращите, преди нашият представител отново да осъществи брейк в третия гейм. Българинът демонстрираше стабилност от основната линия, което в комбинация с малкия му брой непредизвикани грешки и повишеното ниво на сервис му помогна да опази ранната си преднина. В средата на частта последва пауза от близо час и половина поради дъжд, но това по никакъв начин не промени съотношението на силите, тъй като след прекъсването Мико продължи да държи контрола и не след дълго се поздрави с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Кузманов е на 1/2-финал в Цуг и ще запише ново върхово класиране! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | цуг | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook