Виктория Томова: Целта е топ 100, със Серина си разменихме хубави думи

от в 14:41 на 05.07.2018
Георги Христов

Виктория Томова приключи участието си на Уимбълдън след поражение във втори кръг от Серина Уилямс. Носителката на 23 титли от Големия шлем специално похвали българската тенисистка за представянето й в Лондон.

Сега Томова се надява да продължи във възходяща линия и да успее да влезе в топ 100 на световната ранглиста.

"Малко ме е яд, че може би можех повече да се отпусна и по-добре да се представя, но мисля, че и това не бе лошо," сподели тя пред Дарик радио.

„Със Серина си разменихме хубави думи на мрежата и аз останах учудена, че тя аплодира някои от моите отигравания. Мога да се радвам, тя е може би любимката ми. Най-добрата за всички времена. Не знам просто какво да кажа. Тя първо ме поздрави, каза, че съм играла добре. Беше много усмихната. Казах ѝ, че ми е било мечта да играя с нея. Тя реагира „Наистина ли?“ и се усмихна. Рядко се усмихва. Да. Най-вече като бие. Но при тенисистите често може да се види това“, допълни Томова.

„Винаги съм си мечтала пробивът ми в основната схема на Голям шлем да е на Уимбълдън. Мисля, че когато силно желаеш нещо и се стремиш, то се случва. Най-краткосрочните мечти за мен са да вляза в топ 100. Както съм близо, така и съм далеч. Точки ме делят от това. Следващата седмица има отново турнир и трябва да забравя това тук и да се концентрирам върху новите състезания. Искам и да събера нужните точки за основната схема за Уимбълдън Квалификациите са страшно трудни, да се бориш с момичетата от топ 200. Много хора не го разбират. Много от тези момичета могат да победят състезателите в основната схема“.

"Искам да се завърна на Уимбълдън с по-добро представяне. Аз съм максималист и мисля, че имам какво още да показвам," каза още първата ни ракета.

СНИМКИ ОТ МАЧА!

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова: Целта е топ 100, със Серина си разменихме хубави думи Георги Христов
Теми:  
виктория томова | серина уилямс | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook