Виландер: Ето защо Новак е фаворит срещу Надал

от в 17:49 на 26.01.2019
Георги Христов

Според Матс Виландер фаворит в неделния финал на Откритото първенство на Австралия, е Новак Джокович. Според него това е така, тъй като съперникът му Рафаел Надал не е имал съперник от най-висока класа до момента.

Световният №1 Джокович ще опита да спечели трета поредна титла от Шлема след успехите си на Уимбълдън и US Open. Надал пък няма загубен сет до момента и това предвещава изключителна битка.

"Няма да бъде честно да определим Надал за фаворит, тъй като той спечели шест мача срещу съперници, които не са широко популярни. Не мисля, че той реално беше тестван на най-високо ниво. Играе изключително добре и по-различно - по-бързо и по-силно удря топката. Тактически направи промени и цялостно е много агресивен.

"Но той не е победил играч от топ 10. Не е демонстрирал нищо особено специално, а просто играе добре," анализира Виландер пред "Експрес", визирайки мачовете на Рафа с Циципас, Алекс Де Минор и Франсис Тиафо.

В същото време Джокович имаше повече проблеми до финала, в който ще търси 15-та си титла от Големия шлем. Той загуби сетове срещу Данил Медведев и Денис Шаповалов.

"Мисля, че Новак заслужава да бъде фаворит, но ще е равностоен мач. Рафа, ако остане верен на стила си и демонстрира нивото от предните срещи, има своите шансове. Но Новак е очевидният фаворит. Това не значи, че вярвам той да спечели девет от десет техни мача, но си е фаворитът," смята още шведът.

Той също така прогнозира, че поне един от двамата ще изпревари Роджър Федерер по титли от Големия шлем. В момента швейцарецът има 20, а Надал и Ноле са съответно със 17 и 14.

"Един от тях ще изпревари Роджър. В следващите десет шлема, смятам че осем ще бъдат разпределени между Рафа или Новак. Не знам дали предстоящият финал ще направи голяма разлика за в бъдеще, но и двамата постигнаха по-високо ниво на игра заради стореното от Роджър в последните години. Трудно ми е да си представя Федерер да ги победи и двамата на турнир от Шлема. Може би има сили да надиграе един от тях."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Ето защо Новак е фаворит срещу Надал Георги Христов
Теми:  
australian open | матс виландер | новак джокович | новак джокович - рафаел надал | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис бг виландер | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook