Въпреки обещанието: Джокович не пожела да разкрие детайли за контузията си в Австралия

от в 13:51 на 23.02.2023
Мирела Николова

 

Сериозна полемика по време на Откритото първенство на Австралия предизвика контузията на Новак Джокович в областта на бедрото, в която мнозина се усъмниха особено след като сърбинът вдигна трофея след само един загубен сет. Самият той нееднократно сподели намерението си да разкрие повече детайли за физическите си проблеми след края на надпреварата в Мелбърн и очакванията бяха това да се случи на вчерашната му пресконференция в Белград.

Не такава обаче бе реалността, тъй като 22-кратният шампион от Големия шлем се изказа доста лаконично по темата и не навлезе в детайли. Впоследствие той коментира настоящото си физическо състояние, като също така съобщи, че ще се включи в АТР 500 надпреврата в Дубай през следващата седмица, макар все още да не е сигурно дали ще бъде допуснат до предстоящите Мастърс турнири в Индиън Уелс и Маями.

"Спекулации винаги съществуват - не само за мен, но и за всеки един играч, който постига топ резултати. Критици и съмнения за това дали нещо е вярно, или не, винаги ще има, но аз нямам времето, енергията и желанието да доказвам нещо на някого или да отвръщам на всичко, в което е замесено името ми. Сам за себе си знам кое е правилно и каква е истината. Австралия е мястото, където съм имал най-добри резултати през цялата си кариера и независимо от миналогодишните събития, аз силно исках да се завърна.

Дали имаше предизвикателства по пътя към трофея? Да. Особено силно усетих напрежението в първите няколко дни, след което свикнах с него. По време на турнира също трябваше да се справям със ситуации, които не бяха особено приятни, но това е неразделна част от моя житейски път. Триумфът беше дори още по-сладък, а удовлетворението от него - още по-силно, имайки предвид всичко, през което трябваше да премина.

Относно контузията ми от Аустрелиън Оупън - вече е излекувана и съм близо до това да бъда в най-добро физическо състояние. Все още не съм в топ форма, но нещата се развиват добре и заедно с моя екип взехме решение да заминем за Дубай, където целта отново ще бъде титлата. Планът е това да бъде като подготовка за Мастърсите в САЩ, въпреки че все още няма взето решение по моя случай.

Процесът продължава и това е всичко, което знам. Това са неща, които са извън моя контрол. Разбира се, че бих искал да играя и се радвам, че имам подкрепата на организаторите на турнирите в Индиън Уелс и Маями. Те искат да участвам, както и аз, така че се надявам да получа положителен отговор и от третата страна, в чиито ръце е крайното решение", каза световният №1. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки обещанието: Джокович не пожела да разкрие детайли за контузията си в Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook