Жребият не се усмихна и на Томова: Прати я срещу олимпийската шампионка на старта в Мелбърн

от в 06:42 на 12.01.2023
Мартин Петков

Остават броени дни до дългоочакваното начало на първия турнир от Големия шлем за годината, а именно Аустрелиън Оупън, където в надпреварата при дамите страната ни ще бъде представена единствено в лицето на първата ни ракета Виктория Томова. Българката беше част от тима на родината ни на новосъздаденото отборно състезание United Cup, където получи травма в сблъсъка си срещу Мария Сакари и впоследствие не се появи на корта за втората си среща. Все пак това можем да го отдадем и на факта, че никой не иска да рискува излишно в първата седмица от сезона, като тепърва предстои да разберем в каква форма ще бъде Вики при участието си в Мелбърн, за което преди по-малко от час беше изтеглен жребият и стана ясна първата опонентката на сънародничката ни.

Томова, която попадна директно в основната схема поради статута си на световна номер 90 в момента на подаване на заявките, далеч нямаше същия късмет при определянето на противничката ѝ на старта в турнира, след като жребият я противопостави на поставената под номер 12 в надпреварата и олимпийска златна медалистка Белинда Бенчич, в съперничеството си с която нашенката инкасира поражение при единствения им двубой, датиращ отпреди 10 години. Въпреки статута на швейцарката, то станем ли свидетели на сензационен успех за първата ни ракета при дамите, във втория кръг ще я очаква далеч по-лесно изпитание в лицето на победителката измежду Клеър Лиу (№59) и Мадисън Бренгъл (№62).

Нов положителен изход от сблъсъка за българката би я изправил в третия кръг срещу поставената под номер 21 Мартина Тревизан или някоя от бившите представителки на топ 30 Анастасия Павлюченкова и Камила Джорджи. Впоследствие потокът би отвел сънародничката ни във фазата на осминафиналите, където по всяка вероятност ще се изправи срещу намиращата се в страхотна форма и световна номер 5 Арина Сабаленка. Четвъртината пък бива допълнена от нейната водачка в лицето на Онс Жабер, както и сензацията на миналата година в WTA Тура - Беатрис Хадад Мая.

Целият жребий за схемата при дамите на Аустрелиън Оупън можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият не се усмихна и на Томова: Прати я срещу олимпийската шампионка на старта в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
Аустрелиън Оупън | виктория томова | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook