Зверев - Медведев - Джокович - големите имена за 2022

от в 16:07 на 11.01.2022
Tennis.bg

2021 година бе динамична за тениса и със сигурност година, която ще остане запомнена от тенис феновете по света. Имахме много дебютни АТП титли в тениса – Себастиан Корда, Карлос Алкарас и Хуан Мануел Серундоло направиха първите си големи крачки в световния тенис с победи в големи турнири. Никой няма да е изненадан като чуе, че Новак Джокович бе голямото име в световния тенис и през 2021 година. Той успя да завоюва поредна титла в Australian Open през Февруари, както и играч на годината. Направете регистрация за повече новини от света на тениса!

Прогнозата на Александър Зверев за 2022

Александър Зверев наскоро даде интервю, в което сподели впечатленията си за 2021 година в световния тенис и заяви, че е доволен от себе си, но е мотивиран за предстоящата 2022. Той продължи интервюто, заявявайки, че 2022 година ще премине под диктата на руския тенисист Даниил Медведев, сръбската легенда Новак Джокович, и самия себе си.

„Аз мисля, че 2022-а година ще се развие по сходен начин с това, което видяхме през втората половина на 2021-а. Преди време се говореше единствено за Рафа, Роджър и Ноле, но виждате, че сега нещата са по-различни и големите титли ги спечелихме ние тримата с Ноле и Медведев.“

Зверев определено показа сериозно израстване през 2021-а и това се отрази и на неговото самочувствие като тенисист, като той заяви, че очакванията му за следващата година са не само да бъде в тройката на най-добрите тенисисти, а да бъде номер едно!

„Честно казано не мисля, че съм толкова далеч от първото място, но за целта трябва да започна да печеля и големите турнири и това ще бъде основната ми цел догодина“ – заяви германецът.

Какво реално спечелиха тримата през 2021-а?

За никого не е тайна, че Новак Джокович, заедно с Рафаел Надал и Роджър Федерер, е част от голямото трио, което диктуваше темпото през последното десетилетие. Сърбинът имаше изключителна 2021-а година като успя да завоюва редица титли, които съвсем логично го задържаха на първата позиция в световния тенис с голяма разлика пред преследвачите си.

Спечелената титла от Големия шлем в Австралия в началото на годината даде добър тласък на сезона за сърбинът, като той успя да спечели още няколко титли – АТП турнира в Белград, титлата от Големия шлем във Франция, Уимбълдън и Мастърс-а в Париж в края на годината. Бащата на сърбинът заяви, че се надява на дори по-добра 2022-а година и че това ще бъде година, в която Ноле ще завоюва 21-а титла от Шлема.

Разликата между втория и третия в класирането на световния тенис при мъжете не е голяма и Даниил Медведев заема втората позиция в класирането с 8640 точки, преследван плътно от Александър Зверев със 7840 точки на третата позиция.
Медведев започна годината си с победа в Марсилия, през лятото взе титлата в Майорка, а през август спечели и в Торонто. Черешката на тортата в неговото представяне определено бе спечеления трофей на US Open, където лиши Джокович от 4та титла от Големия шлем за 2021-а след 6:4,6:4,6:4.

Самият Александър Зверев не успя да вземе титла от Големия шлем през 2021-а, но все пак се поздрави с победи в АТП турнира в Акапулко, турнира в Мадрид, както и престижна победа над Ноле на Олимпийските игри в Токио.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев - Медведев - Джокович - големите имена за 2022 Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook