Муратоглу отписа Надал за Ролан Гарос, а Карлос Моя не му остана длъжен

от в 10:00 на 04.05.2022
Калоян Соколов

Патрик Муратоглу е един от най-уважаваните тенис треньори и мнението му винаги е имало сериозна тежест в спорта. Отскоро специалистът работи със Симона Халеп и тяхното сътрудничество стартира повече от обещаващо, тъй като онзи ден румънката се класира за четвъртфиналите в Мадрид и все повече започва да се доближава до играта, чрез която преди няколко години имаше възможността да се превърне в първа ракета на света. Муратоглу пък същевременно продължава да развива дейност в своята академия, както и да заема ролята на анализатор в телевизионния гигант Eurosport.

Съвсем наскоро пък французинът си позволи смело да заяви как Рафаел Надал ще има трудности при завръщането си на корта. Припомняме ви, че Рафа получи фрактура на реброто по време на финалния му сблъсък в Индиън Уелс и това го извади от кортовете за над месец, но Матадора вече е готов да поднови състезателна дейност. Известният треньор обаче е на мнението, че испанецът няма да има достатъчно време за подготовка преди Ролан Гарос и не вярва в неговите шансове да спечели турнира.

Това провокира Карлос Моя да отговори Муратоглу в социалните медии, а от репликата на бившия номер едно става ясно, че той никак не е харесал думите на своя колега и определено е в пълното си право, изхождайки от аргументацията му:

"17 поредни години в топ 10. Спечелване на Ролан Гарос през 2020-а година, изигравайки само три мача в предходните седем месеца. Титла на Аустрелиън Оупън през този сезон, макар че преди това отсъстваше за шест месеца от кортовете. Не е лошо да имаме малко повече уважение и памет" - заяви наставникът на манакореца, изброявайки случаите, в които Надал е завоювал трофеи от Шлема, когато се е намирал в далеч по-тежко положение от сегашното.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу отписа Надал за Ролан Гарос, а Карлос Моя не му остана длъжен Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос моя | любопитно | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook