Андреева срази шампионката в Дубай и си подари дебютен WTA 1000 четвъртфинал навръх 17-ия си рожден ден!

от в 17:57 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева продължава да впечатлява света на тениса. След като вчера тя надви действащата шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова, то днес тя "взе скалпа" на още една елитна тенисистка, а именно на Жасмине Паолини. Навръх 17-тия си рожден ден рускинята си направи истински подарък, като тя не само победи втора поредна представителка на топ 15, но и се класира за своя дебютен 1/4 финал в турнир от категорията WTA-1000. Така в следващия кръг тя ще срещне победителката между Арина Сабаленка и Даниел Колинс.

Двубоят започна доста нервно и за двете страни, като двете губеха 5 от първите 6 сервис гейма. Въпреки това, шампионката от Дубай намери своя ритъм и разчитайки най-вече бързината и упорството си на корта, успя да поеме контрола в първата част. След 5:2 обаче италианката постепенно започваше да губи ефективността на играта си, което позволи на Андреева да покаже най-доброто от себе си. Така младата рускиня успя да се завърне в играта и така и двете тенисистки стигнаха до тайбрек. Вдъхновена от събитията във втората част на сета, тийнейджърката продължаваше да налага разнообразния си стил и в дългия гейм, като в този момент тя изцяло не остави шансове на по-високо ранкираната си съперничка и така със 7:2 поведе.

Андреева продължаваше да превъзхожда над по-възрастните си опонентка и във втория сет. Рускинята съумя да спечели първите 4 бързи гейма, през което да си осигури комфортна преднина. След това обаче играта й претърпя известна криза, от което Паолини се възползва и така представителката на топ 15 изглеждаше все по-близо до обрата в сета. Въпреки темпото, което италианката наложи в следващите минути, Андреева запази преднината си и с 6:4 във втория сет се класира за дебютния си 1/4 финал на ниво WTA-1000!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреева срази шампионката в Дубай и си подари дебютен WTA 1000 четвъртфинал навръх 17-ия си рожден ден! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | мадрид | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook