ATP ранглиста: Джокович продължава да е на върха, Федерер и Тийм извън топ 30

от в 05:12 на 31.01.2022
Диана Андреева

Тенис сезонът през 2021-а не започна по обичайния начин с австралийските турнири поради пандемията от COVID-19 и несигурните условия за състезателите и феновете. Това е и причината в момента ситуацията с точкуването в световната ранглиста да е повече от комплицирана. Играчите днес получават заработените точки от Australian Open 2022, но на 21 февруари ще трябва да се разделят с актива си от миналогодишното издания на надпреварата в Мелбърн, така че тепърва предстоят сериозни промени.

Макар и сложна по характера си, световната ранглиста не претърпява сериозни промени през настоящата седмица. Сред топ 10 не се наблюдават изменения, като Новак Джокович запазва своята лидерска позиция, а Даниил Медведев и Александър Зверев са непосредствено след него. Към момента Стефанос Циципас е четвърти, а Рафаел Надал пети, но не след дълго това ще се промени и Матадора ще разполага с нов повод за радост, породен от 21-вия му трофей от Големия шлем. 

Единствената промяна сред челната десетка идва при Матео Беретини, който измества Андрей Рубльов и за първи път в своята кариера достига до шестото място в подреждането. Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер продължават да бъдат сред най-добрити 10 в класацията на ATP, като те са подредени именно в този ред. 

Сериозен спад пък се наблюдава при двама от любимците на тенис обществеността - Роджър Федерер и Доминик Тийм. Принудени да се оттеглят от участие в Australian Open поради контузии, Федерер и Тийм отстъпват с голям брой позиции, за да бъдат от днес съответно под номер 30 и 37. Двамата състезатели губят точките, заработени през 2020-а и именно това води до неприятния развой на събитията за тях. 

С изявите си в австралийското турне Максим Креси със сигурност направи впечатление, а напълно заслужен е и прогресът му в световната ранглиста. Достигнал до номер 59, американецът не е единственият, който записва скок в подреждането след края на Australian Open. Това важи още за Гаел Монфис, Ботик Ван де Зандшулп и Миомир Кецманович, заемащи от настоящата седмица съответно 14-ата, 50-ата и 63-та позиция. 

Официалната ранглиста можете да разгледате на следния линк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Джокович продължава да е на върха, Федерер и Тийм извън топ 30 Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | атп ранглиста | даниил медведев | доминик тийм | новак джокович | роджър федерер | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook