Без загубен сет: Зверев сломи "мейджър" 1/4-финалист за място на осминафиналите в Маями!

от в 19:57 на 25.03.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев продължава да показва солидната си форма във хода на първите 3 месеца на сезона. Световният номер 5 започна бе във основа роля за титлата в United Cup, а само няколко седмици по-късно стигна до полуфинал в Аустрелиън Оупън. Днес германецът имаше нелеката задача да срещне един от най-непредсказуемите играчи в Тура, Кристофър Юбанкс, но в крайна сметка резултатът завърши със 7:6(4), 6:3 за фаворита и така на осминафиналите той ще срещне Карен Хачанов.

Битката между рутината на Зверев и агресията на Юбанкс предложи множество интересни разигравания, като интрига в първия сет не липсваше. Възможности за пробиви не липсваха, като пред четвъртфиналиста от миналогодишния Уимбълдън имаше брейкпойнт в шестия гейм. Въпреки неуспешния първи опит, то при 4:3 американецът успешно пое контрола на сета. В момента, в който сервираше за сета обаче световният номер 5 демонстрира характерната за него воля и изравни резултата. Сервис играта и на двамата се стабилизира в следващите минути и следователно се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна обещаващо за 32-рия в световната ранглиста, притискайки сериозно фаворита, ала след 4:4 финалистът от US Оупън през 2020-та съумя да спечели следващите 3 точки и така тайбрекът отиде в сметката на германеца.

Силната игра на Зверев от края на първата половина на двубоя се пренесе и във втората, като с ранен пробив той отново пое инициативата нея. Без да остави шанс за обрат, представителят на топ 5 задържа преднината си и по този начин, печелейки и този сет с 6:3, се класира за първите 16 в надпреварата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без загубен сет: Зверев сломи "мейджър" 1/4-финалист за място на осминафиналите в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook