Без фойерверки: Григор се справи с Накашима и отново ще срещне Циципас

от в 16:33 на 10.05.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров вчера откри участието си на Мастърса в Рим с чудесна победа в компанията на Хуберт Хуркач и така двамата се класираха за втория кръг на двойковата схема. Днес обаче българинът далеч не беше толкова впечатляващ по време на сблъсъка си от турнира на сингъл, в който представянето му не беше никак бляскаво, ала Брандън Накашима не показа достатъчно решителност, за да се възползва от проблемите на Гришо и мачът приключи с очакван успех на бившия полуфиналист - 6:3 6:4. По този начин Димитров си гарантира място в следващия етап на състезанието, а там ще трябва за трета поредниа седмица да премери сили със Стефанос Циципас, от когото неизменно допуска поражения в отминалите им двубои.

Накашима откри срещата с двойна грешка, но впоследствие беше безупречен и с лекота спечели откриващото си подаване. Забелязваха се сериозни признаци на нервност от страна на американеца, който трудно се задържаше в разиграванията и логично се стигна до пробив в актива на Григор. Българинът обаче също беше далеч от безгрешен и на свой ред направи някои разочароващи отигравания, за да се стигне до моментален рибрейк. Изведнъж младокът стабилизира ударите си и излизаше победител в почти всички продължителни размени, докато родният ни представител изобщо не можеше да открие обичайния си ритъм и съвсем скоро можеше отново да загуби сервиса си. Все пак Димитров не допусна това, пласирайки безупречено драйв воле и в крайна сметка изравни резултата - 3:3.

Качеството на тенис продължаваше да бъде много ниско от страна на двамата тенисисти, но нашият сънародник реши да промени тактиката и вече до голяма степен разчиташе само на неточности от другата страна на мрежата, които неизменно идваха от колебливата форхенд страна на 20-годишния състезател. Двойните грешки пък изцяло завладяха играта на световния номер 76, което се оказа пагубно за него и Гришо увеличи серията си на шест поредни спечелени гейма, прибавяйки този толкова мъчителен първи се към актива си.

Вторият сет стартира безметежно за първата ни ракета, докато неговия опонент изглеждаше готов всеки момент да прекрати съпротивата си. Димитров действаше далеч по-уверено в тези минути и заслужено осъществи брейк за преднина от 2:0, а мачът сякаш изглеждаше с предизвестен край към този момент. Тогава дойде най-слабия период на хасковлията в двубоя, като ударите му летяха в аут от всяка една точка на корта. Освен това двойните грешки се пренесоха с пълна сила в полето на 20-тия в ранглистата и не след дълго паритетът беше налице.

Григор продължаваше да бъде необяснимо пасивен и даваше купища възможности на Накашима да направи неочакван обрат в сета, само че сервисът се притичваше на помощ при поредните точки за пробив, пред които фаворитът бе изправен, и той поддържаше крехък аванс до 5:4 в своя полза. В този момент дойде поредното пропукване на американеца и най-после нашият сънародник можеше да се поздрави с победа!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без фойерверки: Григор се справи с Накашима и отново ще срещне Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | брандън накашима | григор димитров | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook