Дел Потро: Джокович е велик шампион, удоволствие е да играя с такива легенди

от в 10:27 на 10.09.2018
Калоян Пламенов

Хуан Мартин Дел Потро изрази съжалението си за загубения финал на US Open от Новак Джокович, но все пак призна, че му се е искало ако не той, то тогава сърбинът да спечели турнира.

"Това е може би най-лошата част от деня за мен, за голямо съжаление. Опитах всичко, каквото можах. Джокович изигра обаче един много силен мач и заслужено победи. Ако съм искал някой да спечели турнира, то тогава това е именно той. Той е велик шампион. Поради тази причина съм много щастлив за него", обяви аржентинецът.

"Голямо предизвикателство е да се изправяш в големите турнири срещу топ играчите като него, Федерер и Рафа. Но също така си мисля, че ние трябва да бъдем горди, че играем в ерата на такива легенди".

"През големи периоди от кариерата ми съм тренирал с тях и съм ги виждал много често как печелят тези големи турнири. Това е просто невероятно. Не съм тъжен, че не успях да спечеля още трофеи от това ниво заради тях. Аз съм привилигирован да бъда в една ера с тези момчета и това е огромна радост за мен". 

"Да съм жив и здрав за напред, ще се стремя да печеля големи трофеи за в бъдеще. В момента китката ми е добре и нямам проблеми с нея, така че всичко като цяло е наред. Здрав съм и виждам себе си като тенисист поне още няколко години". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро: Джокович е велик шампион, удоволствие е да играя с такива легенди Калоян Пламенов
Теми:  
us open | новак джокович | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook