Джокович: Нямам думи да опиша значението на трофея; надявам се с Ник да останем приятели

от в 19:48 на 10.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович остава непобеден на Уимбълдън за четвърти пореден път, след като през днешния ден завоюва своя седми трофей на Свещената трева, сломявайки съпротивата на Ник Кирьос в четири сета. По време на церемонията по награждаването сърбинът не скри радостта си от спечелването на 21-ви трофей от Големия шлем, като също така не пропусна да отдаде заслуженото и на своя достоен съперник.

"Ник, ще се върнеш - не само в турнира, но и отново ще бъдеш част от финала", започна шампионът, обръщайки се към австралиеца, който изказа съмнения, че ще достигне до сблъсъка за трофея още веднъж. "Знам, че е трудно да намериш правилните думи след тежка загуба като тази, но ти показа защо заслужаваш да бъдеш един от най-добрите играчи в света на тази настилка, която пасва толкова добре на игровия ти стил. Ти и екипът ти направихте страхотен турнир. Желая ти всичко най-добро.

Уважавам те много. Ти си феноменален играч, невероятен атлет, изумителен талант. Бил си такъв през цялата си кариера и сега всички тези неща си проличават. Виждам, че ще можеш да пробиваш в късните етапи на турнирите от Шлема. Честно казано, никога не съм си мислел, че ще кажа такива мили думи към теб, имайки предвид нашите взаимоотношения в миналото. Официално сме приятели."

По отношение на вчерашната си уговорка да излязат заедно след финала и победителят да почерпи, Ноле отвърна шеговито: "Да, точно заради това той загуби. Не знам дали ще се случи днес, или ще го направим някой друг ден, но знам, че това е началото на едно приятелство, което се надявам да продължи още дълго. Той предложи да отидем на дискотека, но нека започнем с вечеря и питиета, защото жена ми е до мен и не ми се иска да се замесвам в неприятности".

"Нямам думи да опиша колко много означава този трофей за мен и семейството ми", продължи в сериозен тон седемкратният шампион. "Това винаги е бил и ще бъде най-специалният турнир за мен, този, който ме е мотивирал и вдъхновявал през годините. В един много малък планински курорт в Сърбия наблюдавах как Сампрас триумфира през 1992 година. Тогава помолих майка ми и баща ми да ми купят тенис ракета. Първата ми снимка беше на трева, от Уимбълдън, и винаги съм мечтал да съм тук. Като дете не съм осъзнавал, че ще мога да спечеля този трофей. Всеки път, когато го държа в ръцете си, той означава все повече и повече.

Сега тук са родителите ми, съпругата ми, о, и дъщеря ми. Тя все още няма 5 години и е рядкост за нея да гледа мачове. Може би догодина ще гледа повече. Бих искал да благодаря на целия екип - родителите ми, Йелена, всички, които са там. Само синът ми липсва, но мисля, че в момента играе сет с Боб Браян някъде - това правят през последните няколко дни двамата. Благодаря ви, без вас това нямаше да е възможно. Щях да забравя - честита годишнина, скъпа! Това е подаръкът ми", завърши речта си Новак.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Нямам думи да опиша значението на трофея; надявам се с Ник да останем приятели Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook