Джокович след победоносното завръщане: Не можех да си пожелая по-добро посрещане

от в 21:48 на 21.02.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой в продължение на близо 3 месеца и след злощастните събития в Австралия съществуваха множество въпросително около състоянието му, но днес той за пореден път показа колко силен характер притежава и не остави шансове на Лоренцо Музети в първия си мач за годината. По време на интервюто си след успеха световният номер едно не свали усмивката от лицето си, а ето и какви бяха думите му след победоносното завръщане:

"Добър вечер на всички! Посрещането днес беше по-добро от това, което можех да си пожелая. Измина известно време, откакто изиграх последния си мач и нямаше как да избера по-добро място да стартирам сезона си. Възможно най-приятното изживяване тази вечер, благодаря ви за подкрепата и начина, по който ме посрещнахте на корта! 

Постигнах победа в последователни сетове, така че със сигурност съм удовлетворен от резултата и играта ми особено след като вземем предвид, че не съм играл от два месеца и половина, почти три. Имаше моменти, в които играех страхотно, но и такива, в които правех по няколко последователни непредизвикани грешки. Нормално е да се случи това в първия мач за сезона и съм доволен да затворя мача в два сета срещу много талантлив италианец, който притежава огромна класа и нямаше какво да губи днес. Условията бяха трудни поради вятъра тази вечер, но въпреки всичко беше изключително приятно преживяване за мен."

В шестия гейм на втория сет Джокович бе поставен под напрежение, тъй като Музети разполагаше с четири възможности за връщане на пробива, което предизвика емоционален изблик от страна на сърбина, който след мача бе запитан към кого е била насочена неговата ярост - към самия себе си или към екипа му.

"Ще пропусна този въпрос", отговори Ноле с усмивка на лице. "Винаги в тези моменти, в разгара на битката, имаш нужда да излееш емоциите си. Понякога си разочарован от себе си, от играта си, от случващото се като цяло, но е важно бързо да се прегрупираш и да се фокусираш върху следващата точка. Имах късмета да намеря помощта на сервиса си точно на брейкболите в този гейм, който имаше голяма тежест върху събитията до края на мача", завърши световният номер едно. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след победоносното завръщане: Не можех да си пожелая по-добро посрещане Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook