Джокович загуби сет от Шаповалов, но вече е на 1/8-финал на Australian Open

от в 09:16 на 19.01.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия след победа над младия канадец Денис Шаповалов с 6:3, 6:4, 4:6, 6:0 за два часа и половина игра.

Така Джокера за първи път от трите си мача до момента губи сет, но все пак успя да се класира за следващата фаза на турнира.

Сръбският тенисист и лидер в световната ранглиста ще се изправи в спор за място на 1/4-финалите срещу Данил Медведев, който победи с лекота Давид Гофен. 

Това иначе бе първи сблъсък между Джокера и Шапо в тура. 

В първия сет Ноле проби в третия и петия гейм, за да поведе комфортно с 4:1 в геймовете. Шаповалов върна един от пробивите в шестия гейм, но бе пробит отново в деветия и така загуби тежко сета на откриването.

Във втория сет всичко се реши след пробив в десетия гейм, в полза на Джокера. Все пак обаче канадецът показа характер в третия сет и навакса изоставане от пробив и 3:0 гейма, за да вземе частта. Той върна пробива в седмия гейм и проби решително в деветия. 

За негово съжаление обаче това ядоса Джокера, който бе безкомпромисен в четвъртия сет и след пробиви във втория, четвъртия и шестия гейм успя да го спечели на нула. 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович загуби сет от Шаповалов, но вече е на 1/8-финал на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
денис шаповалов | новак джокович | открито първенство на австралия | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook