Григор преди Аустрелиън Оупън: Чувствам се отлично, но има неща, които трябва да подобря

от в 17:10 на 10.01.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров избра да вземе участие в демонстративната надпревара Kooyong Classic, провеждаща се в Куйонг в навечерието на Аустрелиън Оупън с цел да натрупа допълнителна игрова практика след двете си изиграни срещи за отбора на България на United Cup. Турнирът се състои от 10 до 12 януари в едно от предградията на Мелбърн, като още в първия ден от състезанието видяхме на корта родния ни представител, който постигна трудна победа над световния №23 Борна Чорич след два тайбрека. След края на двубоя нашето момче даде кратко интервю, в което коментира съперничеството си с хърватина, както и как се чувства по-малко от седмица преди началото на първия турнир от Големия шлем за годината.

Григор, това е вторият ти успех над Борна, който твърди, че винаги те побеждава на тренировъчни мачове, но не съм особено сигурен, че това е вярно.

- Не, не, с него битките ни винаги са страхотни. През последните седмици често тренирахме заедно и някои от сетовете бяха доста оспорвани, както и тези днес. Имаше няколко точки, които бяха от голямо значение за по-нататъшното развитие на мача, но смятам, че цялостно и двамата се представихме на добро ниво.

Какво те кара да се връщаш в Куйонг? През последните години тук се случиха някои промени, касаещи част от кортовете, но сякаш историята и традициите на това място сякаш продължават да бъдат все толкова очарователни?

- Да, напълно е така. Докато обядвах днес, се наслаждавах на тревните кортове и си мислех колко хубаво би било да има два турнира от Шлема, провеждащи се на трева. Преди няколко години мястото наистина изглеждаше далеч по-различно, но атмосферата тук продължава да е страхотна, всички тук са много отпуснати и излъчват спокойствие. Приятно е да играем пред публика, особено преди Australian Open, тъй като това допринася за позитивната ни настройка преди турнира. В надпреварата тук всяка година участват много добри играчи и мачовете винаги са на високо ниво.

Изигра два тежки сета, завършили с тайбрек, които в крайна сметка спечели. Това изглежда като възможно най-добрата подготовка за следващата седмица, така ли е?

- Да, а все още е вторник, което означава, че имам още няколко дни на разположение. Има някои дребни детайли от играта ми, на които трябва да обърна внимание и да подобря, но като цяло се чувствам много добре физически и в момента това е най-важното.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор преди Аустрелиън Оупън: Чувствам се отлично, но има неща, които трябва да подобря Мирела Николова
Теми:  
atp | kooyong classic | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook