Играчът с най много победи на клей през 2021-ва е следващият съперник на Григор

от в 17:29 на 13.04.2022
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Монте Карло навлиза в решителната си фаза от утрешния ден, когато вече поставените тенисисти ще се изправят един срещу друг. Нашият Григор Димитров също намери място сред 16-те най-добри състезатели в Княжеството и му предстои да премери сили със световния номер седем Каспър Рууд. 

Норвежецът спечели в последователни сетове скандинавското дерби с датчанина Холгер Руне, макар че тийнейджърът оказа сериозна съпротива и четвъртият поставен трябваше да демонстрира най-добрия си тенис, за да се поздрави с крайната победа. Димитров и Рууд са се срещали само веднъж помежду си, което се случи на твърдите кортове в Сан Диего през миналия сезон, а тогава по-вискоранкираният играч надделя в един изключително оспорва двубой и се класира за финала на надпреварата.

Нещата обаче сега ще бъдат коренно различни, защото норвежецът се чувства далеч по-комфортно на червена настилка и през миналия сезон спечели внушителните четири титли на клей. Освен това именно скандинавецът съумя да постигне най-много победи на землено покритие в хода на 2021-ва, триумфирайки цели 28 пъти, като изпревари втория Стефанос Циципас с цели пет успеха повече.

Всичко това предполага, че Рууд ще бъде сериозно фаворизиран от повечето специалисти в предстоящия си мач срещу първата ни ракета, но хасковлията неведнъж е показал че е способен на изненади и се очертава една битка с напълно отворен край.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Играчът с най много победи на клей през 2021-ва е следващият съперник на Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | каспър рууд | монте карло | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook