Кирьос: Няма по-лошо от това да играеш двойки заедно с Циципас

от в 13:43 на 26.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Стефанос Циципас влязоха в сериозен скандал помежду си по време на двубоя си от тазгодишния Уимбълдън. Всичко започна след края на втория сет, когато Циципас се поддаде на нервите и изстреля топка към трибуните, която спокойно можеше да нарани някой от зрителите. Това накара Кирьос да иска дисквалификация на неговия съперник, но до такава не се стигна, макар че австралиецът отказваше за известно време да продължи двубоя и влезе в серия от скандали с главния съдия.

Оттам нататък битката определено се превърна в лична и премина границите на спортсменския етикет наложен в тениса, като в крайна сметка канберецът се наложи с 3:1 сета. Драмата не спря дотук, защото световният номер 4 впоследствие изказа мнене как опонентът му притежава "зла страна" и може да нарани хората около себе си, докато Ник определи балканеца като "мекушав" и разкри, че никой в Тура не харесва бившия подгласник на Ролан Гарос.

Изглежда финалистът от Уимбълдън далеч не е загърбил случилото се между него и гърка, ако съдим по последната му медийна изява. Тя беше свързана с неговото предстоящо участие на надпреварата във Вашингтон, където също така ще си партнира с Джак Сок на двойки, а ето какво сподели австралиецът по темата:

"Джак е най-добрият играч на двойки в света. Винаги се притеснявам да играя с него, защото се чувствам безполезен и се страхувам да не го подведа. Един ден ще разказвам на децата си, че съм си партнирал с подобен човек. Всъщност миналия път играх заедно с Циципас, така че няма как да бъде по-зле от от това" - завърши Кирьос в типичния си стил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Няма по-лошо от това да играеш двойки заедно с Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook