Кошмарен жребий за Григор на Мастърса в Мадрид: Алкарас го очаква още в трети кръг

от в 21:01 на 23.04.2023
Мирела Николова

През миналата седмица Григор Димитров бе принуден да се откаже от втория си двубой на АТР 500 надпреварата в Барселона заради заболяване и за нас остава надеждата, че проблемите на българина вече са отшумели, тъй като през идната седмица му предстои да открие участието си на Мастърс турнира в Мадрид.

Най-добрият ни тенисист е поставен под номер 26 в схемата, поради което почива на старта и ще стартира директно от втори кръг. Там ще го очаква двубой срещу победителя от двубоя между Грегоар Барер и световния №170 Емилио Нава. До този момент родният ни представител никога не се е изправял в пряк дуел срещу Нава, но има два изиграни мача срещу френския тенисист, с когото са си разменили по една победа през 2020-а.

В случай че успее да преодолее първото препятствие, то за сънародника ни предстои възможно най-тежкото изпитание в турнира, тъй като в третия кръг по всяка вероятност го очаква сблъсък с топ поставения Карлос Алкарас. Испанският тийнейджър демонстрира великолепна форма в хода на настоящата седмица и по-рано днес изцяло надигра Стефанос Циципас, за да завоюва трофея в Барселона за втора поредна година. Досега Димитров и Алкарас имат едва една среща помежду си, състояла се в края на миналата година на Мастърса в зала "Берси", когато младокът отпусна само 4 гейма на българина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарен жребий за Григор на Мастърса в Мадрид: Алкарас го очаква още в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook