Кошмарният сезон продължава: Сабаленка с поражение на старта в Индиън Уелс

от в 23:37 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Арина Сабаленка изпитва сериозни проблеми със своята увереност през новия сезон и допуска купища двойни грешки, които са изцяло на психологическа основа. Беларуската тенисистка доскоро беше в битката за първата позиция в световната ранглиста, но през последните месеци е бледа сянка на себе си и днес трябваше да изживее поредно разочарование на корта. Третата поставена напусна надпреварата в Индиън Уелс още след първия си двубой, допускайки изненадващо поражение от италианката Жасмин Паолини. Световната номер 46 осъществи крайно неочакван обрат, за да постигне най-голямата победа в своята кариера досега и заслужено намери място в третия кръг на турнира, където я очаква среща с победителката от мача между Виктория Голубич и Юлия Путинцева.

Срещата започна равностойно, само че Сабаленка беше твърдо решена да наложи собственото си темпо на игра и скоро реализираше характерните си бързи комбинации, които я изведоха до спечелването на седем поредни гейма и преднина в сетовете. Изведнъж грешките обаче замениха уинърите, а проблемите с началния удар отново не подминаха по-високоранкираната състезателка и тя изпадна в пълен тенис колапс, което позволи на Паолини да достигне до паритет в общия резултат.

Решителната част протече под пълното надмощие на сервиращите и по никакъв начин не се виждаше как можем да станем свидетели на пробив. Силите на корта продължиха да бъдат напълно изравнени до 3:3, когато беларуската влезе в поредната си негативна серия от отигравания, докато нейната съперничка беше почти безгрешна от основната линия и скоро се поздрави с изненадващ триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарният сезон продължава: Сабаленка с поражение на старта в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | жасмин паолини | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook