Ласло Джере е новият шампион на Forte Village Sardegna Open

от в 15:56 на 18.10.2020
Диана Андреева

Ласло Джере е новият шампион на Forte Village Sardegna Open! Триумфът на сърбина дойде, след като той се справи с представителя на домакините - Марко Чекинато. След близо два часа и половина прекарани на корта, Джере успя да затвори мача в своя полза със 7:6(3) 7:5.

Това е втора титла в кариерата на 25-годишния тенисист, след като в началото на 2019 той спечели трофея в Рио де Жанейро, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим в заключителния двубой. За Чекинато това беше четвърти финал на ниво ATP, като до сега той не се беше препъвал в последния мач на турнир.

Напрежението на корта си личеше и при двамата тенисисти, като те играеха много предпазливо, допускайки доста непредизвикани грешки. По време на срещата Чекинато сервираше по-добре, но това не му помогна да се справи с опонента си и така се предаде на крачка от успеха в италианския град.

Мачът започна с пробив в полза на сърбина, но той допусна мигновен рибрейк. Последваха спокойни минути, в които двамата играехе сравнително равностойно и така се стигна до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Джере успя да поведе с 4:0 и не даде никакви шансове на своя опонент да изравни в резлутата, затваряйки частта в своя полза.

Вторият сет също не отстъпваше по драматизъм. След като си размениха по два брейка в началото, напрежението продължаваше да влияе на играта им. Независимо че успя да спаси три мачбола, Чекинато не успя да овладее ситуацията и след като допусна нов пробив, предаде мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ласло Джере е новият шампион на Forte Village Sardegna Open Диана Андреева
Теми:  
ласло джере

Коментари





Следвайте ни в Facebook