Лазаров оказа съпротива, но допусна загуба от четвъртия поставен в Хърватия

от в 13:13 на 17.03.2022
Диана Андреева

Александър Лазаров направи всичко по силите си, но не успя да се противопостави на световния номер 297 Едуард Естеве Лобато и напусна Фючърс турнира в Ровин, Хърватия. След близо два астрономически часа игра двубоят намери своя край при резултат 7:6(4) 6:4 в полза на испанеца и така участието на сингъл за третата ракета на България приключи, докато при каретата той тепърва предстои по-късно днес да излезе за своя втори мач. 

Първият сет бе напълно лишен от интрига. Сервиращите преминаваха с лекота през геймовете и нито за момент паритетът в резултата не бе нарушен, което закономерно доведе частта до тайбрек. В него Лазаров беше в ролята на изоставащ още от самото начало. Алекс успя да навакса пасива от 1:4, ала последва нова серия от непредизвикани грешки и не след дълго испанецът надделя със 7:4. 

Последвалата част се разви по коренно различен начин. Процентът на успеваемост от сервис спадна и за двамата състезатели, а това доведе до серия от пробиви. Лазаров все пак успя да излезе напред с пробив за 4:3, но не се справи със задачата да затвърди преднината си и равенството отново настъпи. 

В заключителните геймове Лобато съумя да запази хладнокръвие. Испанецът реализира пробив в последния възможен момент, за да измъкне и втория сет в своя полза, а с това и да си гарантира успех в срещата, както и място в следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров оказа съпротива, но допусна загуба от четвъртия поставен в Хърватия Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър лазаров | Български тенис | лазаров

Коментари





Следвайте ни в Facebook