На гейм от отпадането: Медведев надви един от най-тежките си съперници и изравни рекорда си в Мадрид

от в 17:13 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев неведнъж е изразявал омразата си към клея, тъй като стилът му на игра не съвпада с изискванията на настилката. Въпреки това, в момента той изглежда се е помирил с червените кортове, като резултатите са на лице - втора поредна победа над представител на топ 40. Днес бившият номер 1 надви един от най-трудните си опоненти в Тура в лицето на Себастиан Корда с истинска 3-сетова драма с резултат 5:7 7:6(4) 6:3 и си оформи сблъсък с Александър Бублик.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за световния номер 4. Грешките у руснака започваха да се натрупват, за сметка на Корда, който комфортно на червената настилка. Това позволи на американеца да доминира в първите минути, като тогава си осигури преднината от пробив. След 4:1 Медведев откри темпото си на игра и така бивайки конкурентен на американеца, успя да изравни резултата я сета. Следваха няколко равностойни гейма от двете страни, докато не дойде дванадесетия, който се оказа последен за първата част. Това бе истинска игра на нерви, като Медведев успя да спаси пет сетбола, ала при шестият се оказа успешен за Корда, който изглеждаше на един сет от първата си победа над представител на топ 5 през 2024-та.

Във втората част се забеляза подобрение в играта на бившия номер 1. Това му позволи да бъде конкурентен на аутсайдера в двубоя в хода на целия сет. Макар и двамата да имаха своите възможности за пробив по време на частта, брейк липсваше и така се стигна до тайбрек. Дългият гейм се оказа преломният момент за Корда, тъй като точно тогава по-ниско ранкираният тенисист започна да показва сериозен разпад в играта си, за сметка на значително по-солидната игра на руснака. По този начин с резултат 7:4 в тайбрека Медведев изравни резултата в сетовете.

Последната част напомняше до голяма степен на втората такава. Със сравнително кратки разигравания двамата печелеха своите сервис геймове и по всичко си личеше, че срещата ще завърши с решаващ тайбрек. В осмия гейм обаче руснакът показа здрави нерви и съумя да поведе с пробив, а в последния такъв той запази преднината си и така тенисистът, който дълги години не скриваше омразата си към клея, намери място на 1/8 финалната фаза в Мадрид за втора поредна година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На гейм от отпадането: Медведев надви един от най-тежките си съперници и изравни рекорда си в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | мадрид | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook