На косъм от изненадата на турнира: Шампионката Сабаленка оцеля срещу тенисистка извън топ 150

от в 00:03 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка трябваше да преодолее през още едно неочаквано трудно препятствие по пътя към титлата в Мадрид. Днес белорускинята победи в истинска драма получилата wild card тенисистка Робин Монтгомъри с резултат 6:1, 6:7(5), 6:4 и така тя съумя да спечели два поредни мача за първи път Индиън Уелс насам. Така тя си оформи сблъсък с тенисистката, намираща се в серия от 15 поредни победи, Даниел Колинс.

Първите два гейма започнаха изключително трудно за двете страни. Разиграванията бяха дълги, като още тогава аутсайдерката не изглеждаше готова да отстъпи на бившата номер 1. Въпреки това, Сабаленка спечели и двата гейма, което й осигури необходимото спокойствие в хода на сета. В следващите няколко минути двукратната шампионка на Аустрелиън Оупън напомни на най-добрата версия на себе си, с мощни, но и точно удари, за сметка на нервната игра на Монтгомъри. Това позволи на фаворитката да доминира изцяло срещата и така да поведе с 6:1.

Във втория сет двубоят придоби съвсем различен вид. Американката започваше да показва голям част от таланта, който притежава. Сервисът, който бе основното оръжие на световната номер 183, й помогна да бъде конкурентна на противничката по време на целия сет. Това предизвика сериозно Сабаленка и за близо част станахме свидетели на една изключително равностойна битка. Така сетът се стигна до тайбрек. Още в началото Монтгомъри даде признаци за потенциално сензационно спечелване на сета. Американката играеше значително спокойно, за разлика от опонентката й, която започваше да трупа немалко грешки. Макар и в края на дългия гейм световната номер 2 да бе вдигнала темпото на игра, то Монтгомъри удържа на атаката и спечели тайбрека със 7:5.

Въпреки загубения втори сет, Сабаленка не изглеждаше демотивирана в третия, а напротив - още при първия гейм от подаването на опонентката й, белорускинята съумя да реализира пробив. Веднага след това обаче резултатът бе изравнен. По подобие на предната част, двете продължаваха да показват най-доброто от себе си. В десетия гейм Сабаленка изглеждаше решена да затвори мача, като по това си пролича значително по-високото ниво на агресивност. Така тя спечели брейк на 0, чрез което да затвори този труден за нея двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На косъм от изненадата на турнира: Шампионката Сабаленка оцеля срещу тенисистка извън топ 150 Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook