Напук на болестта: Жабер показа желязна воля и стартира успешно на US Open!

от в 19:55 на 29.08.2023
Мартин Петков

Онс Жабер демонстрира сериозна воля за победа и характер в откриващия си мач на тазгодишния US Open и се класира за втория етап в турнира. Миналогодишната вицешампионка в Ню Йорк в хода на целия си сблъсък срещу Камила Осорио на старта биваше измъчване от сериозна настинка, но на пук на болестта петата поставена оцеля в битката с колумбийката и триумфира след близо два часа игра - 7:5 7:6(4). Така арабката се класира за втория етап на надпреварата, където я очаква среща с 18-годишната Линда Носкова, от която загуби при единствения им мач досега.

Още от самото начало на двубоя тунизийката ясно заяви с действията си, че има желанието да задава темпото в разиграванията, като взимаше рано топката и успяваше да пласира завършващите си удари в близост до линиите, превръщайки ги в печеливши такива, което я изведе напред с два пробива аванс. Оттам насетне обаче физическото състояние на Жабер видимо се влоши многократно, като тя загуби четири последователни гейма и пожела да вземе медицински таймаут, при който ясно бе установено, че страда от настинка. В този момент пък публиката на Louis Armstrong Stadium застана плътно зад гърба на миналогодишната финалистка в турнира, която след интервенцията се почувства наглед по-добре и съумя да пробие в последния възможен момент, преди да се завърне от 0:40 в заключителния гейм, за да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част подемът в представянето на арабката продължи и тя се сдоби с ранен пробив след серия от страхотни комбинации в атакуващ план, ала радостта ѝ не траеше дълго, предвид факта че световната номер 68 значително подобри позицията си на корта и обърна резултата в своя полза - 3:1. Впоследствие рисковият стил на колумбийката даде своето негативно отражение върху позицията ѝ в мача и тя загуби следващите четири гейма, като дори ѝ се наложи да спасява мачболи на собствен сервис.

Същевременно пък финалистката от Уимбълдън продължаваше да чувства сериозен дискомфорт в миговете си на собствено подаване и макар на два пъти да сервираше за победата, то в крайна сметка бяхме отведени до тайбрек, където Жабер демонстрира нерви от стомана и официализира успешния си старт на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Напук на болестта: Жабер показа желязна воля и стартира успешно на US Open! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | камила осорио серано | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook