Независимо от контузията: Григор Димитров се завръща в топ 20 на света

от в 07:17 на 11.07.2022
Калоян Соколов

 Григор Димитров имаше малшанса да получи неприятна травма по време на откриващия си двубой от Уимбълдън, след като нарани бедрото си при изпълнение на сервис и трябваше да се оттегли от надпреварата. Все пак първата ни ракета онзи ден сподели отличните новини, че съвсем скоро ще се завърне на корта и го видяхме как тренира заедно с Феликс Оже-Алиасим в Монте Карло.

Добрите вести за българина не свършват дотук, тъй като тази година в Лондон не се раздаваха точки за ранглистата и родният ни представител загуби едва 45 точки от актива си, които идваха от достигането му до втория кръг през миналата година. Това позволи на Григор да се изкачи с две позиции в класацията на ATP, защото Денис Шаповалов и Роберто Баутиста Агут имаха да защитават съответно 720 и 360 пункта.

По този начин Димитров ще се завърне в топ 20 на света, като от днес заема 19-тата позиция. Засега родният ни представител се очаква да поднови състезателна дейност за началото на турнира във Вашингтон, който стартира на 31 юли.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Независимо от контузията: Григор Димитров се завръща в топ 20 на света Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook