Ново звездно партньорство на хоризонта: Муратоглу ще бъде треньор на Джокович?

от в 16:01 на 26.03.2022
Мирела Николова

В началото на март Новак Джокович и дългогодишният му треньор Мариан Вайда обявиха края на своето сътрудничество, като така сърбинът остана със само един наставник в лицето на Горан Иванишевич. Сръбският сайт Espreso обаче твърди, че световният №1 има намерение да привлече към екипа си още един специалист, а именно Патрик Муратоглу.

Французинът, който е сред най-изявените имена в треньорската гилдия, вече 10 години заема поста на основен треньор на Серина Уилямс, като същевременно често може да бъде забелязан в лагера на редица млади тенисисти, в това число Стефанос Циципас, Коко Гоф и Холгер Руне, на които е консултант. Той също така е основател на една от най-известните тенис академии в света, от която е бил част и най-добрият ни тенисист Григор Димитров.

Муратоглу винаги е засвидетелствал своето уважение и подкрепа към Джокович, като нееднократно изрази мнението си в защита на сърбина по един от най-обсъжданите казуси през последните месеци, свързан с решението на 20-кратния шампион от Шлема да не се ваксинира. Освен това наскоро френският специалист недвусмислено обяви Ноле за най-великия тенисист за всички времена и прогнозира, че той ще завърши кариерата си с повече от 25 титли от Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново звездно партньорство на хоризонта: Муратоглу ще бъде треньор на Джокович? Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook