Няма да има нов номер 1: Шампионът Хуркач повали топ поставения Медведев в Маями!

от в 21:45 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев оглави световната ранглиста за пръв път през своята кариера, когато през миналия месец съумя да прекъсне серията на Новак Джокович от 86 поредни седмици на върха. Руснакът обаче допусна ранно поражение в Индиън Уелс, което отново позволи на Ноле да се завърне на челната позиция в класацията на ATP. Все пак Медведев можеше бързо да си възвърне първото място, като за целта бе необходимо да достигне по полуфиналите на Мастърса в Маями.

Московчанинът с лекота си проправи път към финалната осмица, където трябваше да премери сили с миналогодишния шампион Хуберт Хуркач и полякът нагледно показа защо триумфира с титлата във Флорида през миналия сезон. Хуркач е традиционно един от най-неудобните опоненти на подгласника от Откритото първенство на Австралия, тъй като го отстрани на Уимбълдън и е печелил сетове във всяка една от трите им срещи. Днешният двубой пък не направи изключение и световният номер 10 отново съумя да надделее над руснака след крайното 7:6(7) 6:3 и засега продължава успешно защитата на трофея си. 

Мачът започна ударно за Хуркач, който спечели 12 от първите 13 точки и поведе скоропостижно с 3:0 гейма. Постепенно Медведев се нагоди към началния удар на съперника си, след като започна да посреща значително по-навътре в корта и ретурите му изкарваха извън баланс осмия поставен. Все пак по-нискоранкираният играч запази самообладание и дори можеше да приключи сета с втори пробив на сметката си, само че тогава последва сериозен спад в неговото ниво и имахме равенство в резултата при 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, а там полякът непрекъснато излизаше напред в точките, но впоследствие предприемаше неподготвени излизания към мрежата и биваше лесно разминаван. Хуркач обаче не спираше да си отваря нови възможности за спечелването на частта, което му се отплати, и той реализира решителен форхенд уинър, за да си осигури ключова преднина в сблъсъка.

Вторият сет продължаваше да се движи изцяло по вкуса на защитаващия шампион, имайки предвид липсата на особено дълги размени от дъното на корта. 196-сантиметровият състезател непрекъснато се опитваше да взема рано топката и често застрашаваше сериозно подаването на Медведев. Известно време фаворитът намираше начин да се измъква, ала се пропука в петия гейм и оттам насетне не представляваше проблем за 25-годишния играч до доведе срещата до успешен за себе си завършек и така направи сериозна услуга на Новак Джокович, чието първо място засега няма да бъде отнето.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има нов номер 1: Шампионът Хуркач повали топ поставения Медведев в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | новак джокович | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook