Поредно отказване на Аустрелиън Оупън: Травма извади бивша номер две от основната схема

от в 13:47 на 14.01.2023
Калоян Соколов

Кариерата на Паула Бадоса премина на ново ниво, след като испанката спечели титлата в Индиън Уелс през 2021-ва година, а впоследствие Бадоса започна миналия сезона изключително силно, печелейки титлата в Сидни и заслужено достигна до рекордната си втора позиция в световната ранглиста. Впоследствие обаче резултатите на иберийката рязко се влошиха, а защитата на трофея в Калифорния се оказа непосилна задача за нея и тя завърши изминалата година извън топ 10 на света.

Наглед нещата започнаха да се нареждат отлично за бившата номер две, която остана непобедена на United Cup и продължи към полуфиналите в Адеалида с постигнати победи над състезателки от ранга на Анет Контавейт и Беатриз Хадад Мая. За съжаление на 25-годишната тенисистка, то тя получи травма в областта на дясното бедро в края на двубоя си срещу бразилката и не можа да излезе на корта, за да премери сили с Дария Касаткина на следващия ден.

Лошите новини за Паула далеч не свършват дотук, защото състезателката веднага е провела необходимите медицински консултации, при които е било установено, че тя ще трябва да пропусне Откритото първенство на Австралия:

"Лоши новини. Нараних се по време на четвъртфиналния си мач в Аделаида и резултатите показаха, че ще бъда извън корта в следващите няколко седмици. Тъжна съм, че ще трябва да пропусна Аустрелиън Оупън и определено ще ми липсва да участвам. Ще направя всичко възможно, за да се завърна по най-бързия начин" - написа самата Бадоса в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно отказване на Аустрелиън Оупън: Травма извади бивша номер две от основната схема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook