Програма за сряда: Григор излиза два пъти на корта, ще търси реванш срещу Циципас

от в 20:17 на 10.05.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри победоносно кампанията си в тазгодишното издание на Мастърса в Рим, постигайки двусетова победа над 20-годишния американски талант Брандън Накашима. Родният ни представител не показа най-доброто, на което е способен, и задължително ще трябва да повиши нивото си, ако иска да продължи напред към осминафиналите, тъй като през утрешния ден го очаква изключително сериозно препятствие в лицето на световния №5 Стефанос Циципас.

Това ще бъде трети пореден турнир, в който пътят на нашето момче се пресича с този на гърка, като във всеки от предходните двубои победата бе на страната на по-високоранкирания тенисист. В сряда Димитров ще има възможност да си отмъсти за предходните две поражения, като сблъсъкът помежду им е поставен трети в програмата на втория по големина корт във Foro Italico - Grand Stand Arena, което означава, че очакваното му начало е след 15:00 часа българско време.

След необходимата почивка на най-добрия ни тенисист му предстои да излезе повторно на корта за срещата си от втория кръг на надпреварата при тандемите, където през тази седмица си партнира рамо до рамо с Хуберт Хуркач. На старта българо-полското дуо надделя над Иван Додиг и Остин Крайчек, но сега предстои да се изправи срещу бившите №1 в света и носители на титла от Шлема - Мате Павич и Никола Мектич. Двубоят им е четвърти подред на корт 6 и се очаква да стартира не преди 18:00 часа българско време. Вие пък отново ще имате възможността да наблюдавате изявите на Димитров на живо на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Grand Stand Arena (начало 12:00 часа):

1. Арина Сабаленка – Джан Шуей

2. Пабло Кареньо Буста – Карен Хачанов

3. Григор Димитров – Стефанос Циципас

4. Гарбине Мугуруса – Юлия Путинцева

5. Марин Чилич – Камерън Нори (не преди 19:00 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда: Григор излиза два пъти на корта, ще търси реванш срещу Циципас Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook