Ранен претендент за удар на сезона: Манарино блесна с магическо отгираване (видео)

от в 17:45 на 30.12.2022
Калоян Соколов

Новият тенис сезон беше открит само преди малко повече от 24 часа, но състезателите ни демонстрират върхова форма още от първите си мачове и се насладихме на зрелища от ранга на това между Григор Димитров и Стефанос Циципас. Днес пък категорично фокусът пада върху френския ветеран Адриан Манарино, който изигра безупречен двубой, за да надиграе с разгромното 6:1 6:0 аржентинеца Федерико Кория и в крайна сметка Франция взе реванш от Аржентина за загубата във финала на Световното първенство по футбол, печелейки всички пет двубоя от сблъсъка между двете страни на United Cup. 

Безспорно обаче представянето на Манарино беше най-впечатляващото от на всички останали тенисисти в хода на деня и това далеч не се дължи само на обстоятелството, че световният номер 46 отпусна само един гейм на опонента си. Миналогодишният осминафиналист на Аустрелиън Оупън накара всички фенове на играта да заговорят за него в самия край на срещата, когато осъществи отиграване, което спокойно след 12 месеца може да претендира за най-доброто такова за цялата 2023-та.

Ситуацията се разви при аванс от сет и 4:0 гейма в полза на французина, а самата точка му донесе правото да сервира за крайния успех. 34-годишният тенисист демонстрира феноменална защита във въпросното разиграване, като накрая беше преодолян в близост до мрежата и трябваше да бяга обратно към основната си линия, само че това не се оказа никакъв проблем за него и видяхме как Манарино пласира феноменален минаващ удар между краката, който беше последван от бурни овации от страна на публиката в Пърт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранен претендент за удар на сезона: Манарино блесна с магическо отгираване (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | адриан манарино | видео | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook