Ротердам ликува: Световният №160 спечели 8 гейма подред и отказа Руне

от в 23:52 на 16.02.2023
Мартин Петков

Холгер Руне потегли победоносно на дебютното си участие на АТР 500 надпреварата в Ротердам, като след триумфът си с титлата на Мастърса в зала "Берси" 19-годишният датчанин гласно оповести, че при игра на закрито всеки трябва да се съобразява с него. Походът към титлата в нидерландския град за четвъртфиналиста от Ролан Гарос обаче далеч не протече по план, след като в мача си от втория кръг на състезанието през днешния ден се контузи и домакините имаха своя герой в лицето на световния номер 160 Гийс Броуер, който отстрани един от фаворитите за отличието - 6:4 4:0 и отказване. По този начин нидерландецът се класира за четвъртфиналната фаза и противно на всички очаквания преди старта на турнира, ще гледаме дерби на местните любимци между Броуер и Талон Грийкспор.

Началото на двубоя беше равностойно, като постепенно с течение на времето световният номер 9 започна да поема все по-често инициативата и със серия от печеливши отигравания си завоюва пробив аванс. Впоследствие Руне беше напът дори да дублира предимството си при 4:2 в своя полза, но в този момент героят на домакините не просто отрази брейкбол пред фаворита, а взе всичко на корта в свои ръце и при зачестилите неточности от ракетата на скандинавеца, Броуер съумя да спечели четири поредни гейма, които му осигуриха успеха в откриващия сет.

На старта на втората част наблюдавахме поредица от силно интензивни размени от дъното на корта, като при тях датчанинът видимо не изпитваше присъщата си стабилност и аутсайдерът се възползва, за да реализира пробив. В следващите минути физическото състояние на представителя на топ 10 започна да изглежда все по-влошено, като той пропусна възможност за рибрейк и използва правото си да вземе медицински таймаут. Добри новини за Руне обаче нямаше и въпреки интервенцията, проведена от физиотерапевта на корта, то той загуби идното си подаване и взе решение да не рискува излишно, като се отказа преждевременно, с което донесе общо пети успех на ниво АТР в кариерата на нидерландеца и го изпрати на четвъртфиналите в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ротердам ликува: Световният №160 спечели 8 гейма подред и отказа Руне Мартин Петков
Теми:  
atp | гийс броуер | ротердам | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook