Серията спира на 15: Сабаленка сложи край на мечтата на Колинс за трета поредна титла

от в 01:38 на 30.04.2024
Елеонора Александрова

Последните няколко седмици бяха трудни за Арина Сабаленка, както в личен, така и в национален план. Напомняме ви, че броени дни преди турнира в Маями бившият приятел на белорускинята, Константин Колцов, почина, а резултатите й през този период не наподобяваха на тенисистка от нейния ранг. Точно в Мадрид, където миналата година спечели своята последна титла на ниво WTA-1000 обаче Сабаленка изглежда отново е преоткрила себе си, като днес тя прекъсна впечатляващата серия на Даниел Колинс от 15 поредни победи с резултат 4:6, 6:4, 6:3 и оформи сблъсък с Мира Андреева.

Срещата започна ударно за световната номер 15, която с агресивна игра, съчетана с много увереност в себе си съумя да поведе с пробив още в самото начало. Шампионката от Маями успяваше да поддържа преднината си през по-голямата част от сета, макар и на моменти да изпитваше леки колебания. След 5:2 играта на американката претърпя лек разпад и това позволи на белорускинята да спечели следващите два гейма. Когато Сабаленка трябваше да сервира за изравняване на резултата обаче Колинс отново се мобилизира и така сетът отиде в полза на американката.

Втората част ни предложи по-равностойна и по-добре балансирана битка. Световната номер 2 изглеждаше значително по-оптимална на корта. Нейният силов тенис от началния удар до самите разигравания даде ефект върху представянето й, което й помогна да удържи на атаката на бившата представителка на топ 10. Така в деветия гейм Сабаленка влезе в ролята на водещата във втората част, печелейки брейк, като впоследствие успя да запази преднината си и успя да изравни сетовете.

Спечелената втора част се отрази позитивно на бившата номер 1. Белорускинята се възползваше от всяка слабост, която опонентката й показваше и така за отрицателно време успя да поведе с два пробива на Колинс. Все пак американката успя да намали преднината си, но темпото, което Сабаленка налагаше бе прекалено силно за нея и така, без особена интрига до края, световната номер 2 успя да спечели и последния сет и да спре една от най-впечатляващите победни серии в тениса през последните години!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията спира на 15: Сабаленка сложи край на мечтата на Колинс за трета поредна титла Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Даниел Колинс | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook