Шампионът е аут: Прероден Рубльов изхвърли Алкарас и разочарова публиката в Мадрид

от в 19:14 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Неотдавна Андрей Рубльов се намираше в един от най-слабите периоди в кариерата си. В продължение на цял месец руснакът не усещаше вкуса на победата, ала точно в Мадрид той не само преоткри добрата си стара форма, но и изглежда напълно способен да се конкурира с най-добрите. Днес той детронира действащия шампион в Мадрид, Карлос Алкарас, който бе в серия от 14 поредни победи в испанската столица, с 4:6 6:3 6:2 за точно два часа и така се класира за полуфиналната фаза, където той ще срещне Тейлър Фриц или Франсиско Серундоло.

Още в самото начало двамата ни предложиха тенис на най-високо ниво. Рубльов бе този, който играеше по-агресивно и така още във втория гейм имаше възможност за пробив. Психическата устойчивост на Алкарас обаче му помогна да се спаси от брейк. След този момент нивото на игра на световния номер 3 постепенно започваше да се вдига и така съумя да поведе с пробив в петия гейм. Впечатляващата защита на младия тенисист, съчетана с огромния ентусиазъм, затрудняваше сериозно руснака, който постепенно започваше да допуска грешки.

Така, без изненади в хода на сета, бившият номер 1 поведе с 6:4 за малко повече от 40 минути игра.

Въпреки загубения сет, Рубльов не се обезкуражи, а напротив - агресивната му игра неутрализираше всеки един удар на по-младия си опонент. Бившия номер 5 демонстрираше най-добрия си тенис от известно време насам, като неточности при него почти липсваха. За сметка на това, играта на Алкарас претърпя лек разпад, което позволи на руснака да реализира ранен пробив. Въпреки опитите на действащия шампион да се завърне в играта, руснакът показа здрави нерви и удържаше на всяка една негова атака. По този начин осмият в света успя да изравни резултата в сетовете.

Прероденият руснак играеше с голяма доза увереност и в третата част. Рубльов показа, че е способен да играе по всякакъв начин, спрямо ситуацията, като един от най-великите примери и впечатляващо воле, което бе невръщаемо дори за играч от класата на Алкарас.

С разнообразната си игра, по-ниско ранкираният тенисист съумя да поведе с още два пробива. Вдъхновен от събитията на корта, интензитетът, който руснакът наложи стана твърде голям дори за испанеца и така с 6:2 в последния сет си осигури място за своя първи Мастърс полуфинал през 2024-та!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Прероден Рубльов изхвърли Алкарас и разочарова публиката в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook