След 11 поредни загубени гейма: Циципас отстъпи срещу квалификант на US Open

от в 06:55 на 30.08.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас се представи отлично на Мастърса в Синсинати, където в полуфиналите отстрани световния номер едно Даниил Медведев и остана на крачка от трофея. Това определено даваше сериозни надежди на гърка за силно представяне на US Open, ала навярно станахме свидетели на един от най-слабите му мачове в цялата професионална кариера, което позволи на квалификанта Даниел Елахи Галан да стигне до сензационен успех с 6:0 6:1 5:7 6:3 в откриващия кръг на последния "мейджър" турнир за сезона и така ще се изправи срещу австралиеца Джордън Томпсън във втория кръг на надпреварата.

Грешките не спираха да се множат от ракетата на Циципас, който изглеждаше напълно безпомощен на корта и съумя да спечели едва седем точки в откриващия сет. Доминацията на колумбиеца продължи с пълна сила във втората част, където той завоюва общо своя 11-ти пореден гейм, за да поведе със сензационното 6:0 5:0. Световният номер пет най-после намери сили да се разпише в резултата, само че това не му помогна особено много и аутсайдерът разполагаше с преднина от два сета за по-малко от час прекарано време на корта.

Тогава най-после последва реакция от страна на четвъртия поставен, който реализира брейк в самото начало на третата част и използваше далеч по-уверено началния си удар. Циципас вече завършваше успешно голяма част от акциите си в близост до мрежата и доминираше изцяло с помощта на мощния си форхенд. 

Всичко това отведе гърка до позиция да води с пробив в четвъртия сет изглеждаше, че съвсем скоро ще имаме равенство в общия резултат, но изведнъж играта на Стефанос претърпя пълен разпад и световният номер 94 довърши започнатото, макар че се нуждаеше от цели 7 мачбола за целта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 11 поредни загубени гейма: Циципас отстъпи срещу квалификант на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | даниел елахи галан | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook