След разочарованието на Уимбълдън: Швьонтек се завърна с победа пред родна публика

от в 18:31 на 27.07.2022
Калоян Соколов

В последните години свикнахме да липсва ясно установена доминация в женския тенис, което доведе до редица изненадващи шампионки и не се виждаше кой би могъл да поеме щафетата от сестрите Уилямс. Ига Швьонтек обаче не чака дълго, докато даде отговор на този въпрос, печелейки шест поредни титли през настоящия сезон. Полякинята отвори разлика от близо 4 хиляди точки пред нейните преследвачки в световната ранглиста и дълго изглеждаше като непобедима. Все пак ветеранката Ализе Корне показа, че Швьонтек също е човек и спря серията ѝ от 37 последователни победи.

Изглежда въпросното поражение не се е отразило особено на световната номер едно, която се завърна на корта, за да участва на WTA 250 надпреварата в родната си Варшава. Досега шампионката от Ролан Гарос не беше играла на подобно ниво пред родна публика и моментът изглежда изключително подходящ, тъй като по този начин ще може да се зареди с положителна енергия и да преглътне разочарованието от Лондон.

Днес местната представителка не остави никакви шансове на своята сънародничка Магдалена Фрех, отстранявайки я с категоричното 6:1 6:2 и така намери място в осминафиналната фаза на турнира, където ще премери сили с "щастливата губеща" Габриела Лий.

Разликата в класите беше осезаема още от самото начало и Фрех не можеше да противодейства на мощните удари от другата страна на мрежата. Топ поставената не се колебаеше да търси линиите при всяка една удобна възможност и с лекота спечели откриващата част, след като надделя в последните пет гейма от нея.

Нещата не се промениха особено във втория сет, макар че аутсайдерката задържа първите си две подавания. Впоследствие обаче Швьонтек отново властваше на корта и не срещна никакви трудности по пътя към своя дебютен триумф на родна земя в WTA Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След разочарованието на Уимбълдън: Швьонтек се завърна с победа пред родна публика Калоян Соколов
Теми:  
wta | варшава | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook