След страхотните изяви в Монако: Григор Димитров със сериозен прогрес в ранглистата!

от в 03:23 на 18.04.2022
Мирела Николова

Изминалата седмица ни донесе безброй позитивни емоции благодарение на феноменалното представяне на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Монте Карло и достигането му до полуфиналната фаза. За съжаление, нашето момче отпадна на крачка от сблъсъка за трофея след поражение от Алехандро Давидович Фокина, но въпреки това бележи известен прогрес при днешното обновяване на световната ранглиста.

Страхотните изяви на родния ни представител му помагат да прибави нови 270 точки към своя актив и така да се изкачи с цели 6 позиции в класацията на АТР. По този начин първата ни ракета се приближава сериозно до топ 20, като вече се намира под №23 в подреждането.

Отличните новини за нашия сънародник не свършват дотук, тъй като през миналата година той не взе участие на турнира в Барселона, а също така отпадна още на старта на Мастърсите в Мадрид и Рим, което означава, че ако задържи първокласната си игра от изминалата една седмица, ще има възможност да добави още значително количество точки към сметката си и така да се завърне сред най-добрите 20 в ранглистата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След страхотните изяви в Монако: Григор Димитров със сериозен прогрес в ранглистата! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook