След успеха си над Григор: Меншик взе само един гейм на 35-ия в света и се отказа в Мадрид

от в 19:42 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Якуб Меншик изненада неприятно българските фенове на тениса. Чехът победи сензационно Григор Димитров още във втория кръг с резултат 6:2 6:7(4) 6:3 и изглеждаше готов да влезе в ролята на една от изненадите на турнира. Днес обаче младият тенисист получи нараняване в двубоя си срещу Феликс Оже-Алиасим, докато резултатът беше 6:1, 1:0 в полза на бившия номер 6. 

Оже-Алиасим, който има репутацията на един от най-големите таланти в ATP Тура през последните 12 месеца претърпя драстичен спад в кариерата си, поради което напусна топ 30, в момента изглежда отново е преоткрил оптималния си тенис. Канадецът напомни на най-добрата версия на себе си в двубоя срещу Меншик, който доминираше над по-младия си противник във всеки един аспект. Така, за по-малко от половин час игра, северноамериканецът поведе с 6:1. Световният номер 35 беше готов да наложи своето темпо на игра и във втория сет, ала точно тогава чешкият тийнейджър изпита физически дискомфорт, а причината за този неудобен за него момент е неясна. 

Така, макар и не по начина, по който желаеше, Оже Алиасим се класира за 1/8 финалите на ATP-1000 турнира в Мадрид, където ще срещне Камерън Нори или Каспър Рууд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха си над Григор: Меншик взе само един гейм на 35-ия в света и се отказа в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook