Страхотно шоу за публиката и първа победа за Джокович на Мастърса в Париж

от в 18:15 на 01.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович се завърна на корта след злощастния си финал на Откритото първенство на САЩ с победа на старта на двойковата надпревара на Мастърса в Париж, където негов партньор бе сънародникът му Филип Крайнович. Пред пълните трибуни на централния корт в зала "Берси" сръбският тандем се наложи над Алекс Де Минор и Люк Савил от Австралия в трисетов мач, предложил множество интригуващи разигравания и завършил с 3:6 6:4 10:7 след малко над час и половина игра на корта. В следващия етап на надпреварата Джокович и Крайнович ще се изправят срещу шестите поставени в схемата Джон Пиърс и Филип Полашек, като през утрешния ден на 20-кратния шампион от Шлема му предстои да открие кампанията си и в турнира на сингъл с двубой срещу Мартон Фучович.

В началните минути на срещата синхронът между двамата сърби не бе на необходимата висота, а колебанията от начален удар на Джокович бяха още една причина сръбското дуо да изостане с ранен пробив след допусната двойна грешка на брейкбол. Авансът на австралийците бе запазен до края на сета и това изпрати откриващата част на тяхната сметка. Стартът на втория сет също бе белязан от проблеми на сервис за балканския тандем, който на няколко пъти бе изправен пред опасности за пробив, но показа характер и не допусна да се стигне до такъв. Решителният момент в частта дойде в десетия гейм, когато сърбите достигнаха до два поредни сетбола, вторият от които бе материализиран след смразяващ ретур на световния №1.

Третата част, представляваща дълъг тайбрек, предложи изключително шоу за публиката, а вълнуващите и продължителни размени на удари бяха в изобилие. Сетът започна по отличен начин за Джокович и Крайнович, които поведоха с 5:1 точки, но впоследствие допуснаха обрат до 5:6. Въпреки това обаче те не загубиха импулса в играта си и в ключовите точки повишиха нивото си, за да реализират късен минибрейк, който бе и решаващ за крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотно шоу за публиката и първа победа за Джокович на Мастърса в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | новак джокович | Обзори | париж мастърс | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook